Maritime Visitor Centre
Randaberg
Project Info
Haptic’s competition entry for the Maritime Visitor Centre in Randaberg, South-West Norway is conceived as a contextually sensitive addition to the beautiful natural landscape.

Located within a harsh coastal and wind-swept environment, the building is composed of a series of interconnected volumes, delicately placed within the site. This enables the visitor to experience the powerful natural elements from a warm and tranquil interior. By night, these spaces are illuminated as to be seen from a distance, acting as a beacon on the water’s edge.

The proposed roof forms ramp up from the ground, creating a procession towards the horizon. This elevates the natural landscape and creates carved spaces underneath to contain the various public functions and supporting technical spaces.

Client
Private

Sector
Cultural

Location
Randaberg

Date
2017

Maritime Visitor Centre Maritime Visitor Centre Maritime Visitor Centre Maritime Visitor Centre