Straume Town Centre
Project Info
Haptic won the competition to design a mixed-use development that will create a new city centre for Straume. The scheme comprises of three urban blocks, centred around a public square, conceived as a seamless surface that negotiates a substantial level change and incorporates planting, seating and lighting but primarily allows for flexibility in its use.

The landscape design places emphasis on intuitive movement across the square and around the active frontages, linking large open areas to smaller routes and main shopping avenues. The building massing is designed to maximise sunlight penetration into the square and residential courtyards, whilst eliminating problematic wind conditions.

Client
Sartor Holding AS

Sectors
Masterplanning
Public Realm

Location
Norway, Straume

Date
2013

Straume Town Centre Straume Town Centre Straume Town Centre Straume Town Centre