Straume Hotel
Straume Town Centre
Project Info
Inspired by the Norwegian landscape

The buildings are designed to maximise sunlight penetration into the new public square and residential courtyards, whilst eliminating problematic wind conditions.

The architecture employs a simple palette of materials, taking inspiration from the stunning natural surroundings, its surface qualities and typology. Apartments are organised around the public square, the new urban landscape and its geometry informing the architecture and bleeding into building common areas, to create semipublic spaces. The landscape design
places emphasis on intuitive movement across the square and around the active frontages, linking large open areas to smaller routes and main shopping avenues.

Client
Sartor Holding AS

Sector
Hospitality

Status
Developed Design

Location
Norway, Straume

Date
2013

Straume Hotel Straume Hotel Straume Hotel Straume Hotel Straume Hotel Straume Hotel Straume Hotel