Arkwright
Aker Brygge Refurbishment
Project Info
Arkwright is a European consultancy that specialise in strategic advice. A new office space has been created for 40-50 employees, including workspaces, reception and back office, kitchen canteen, meeting rooms, breakout space and a “James Bond” room. The office is located in the prime harbour front location of Aker Brygge in Oslo, Norway, in an old converted warehouse building with a large arched window as its centrepiece.

The office is entered on the top floor. A new reception “sculpture” incorporates back offices, reception desk and a large stair/amphitheatre that straddles a double height space. The design is inspired by “svabergs”, large granite stone formations that are typical for the area, rounded and polished by icebergs thousands of years ago.

Special effort has been made to create a variety of spaces within the offices, incorporating green walls, double height spaces, and a special “James Bond” room.

The “James Bond” room is a windowless bunker-like space, sitting deep in the building - a difficult space to work with. This seemingly unpromising space has been transformed into an executive lounge, for quiet contemplation, creating a private, intimate and calming atmosphere.

Photography: ©Inger Marie Grini

Sectors
Commercial
Interiors

Status
Complete

Location
Norway, Oslo

Date
2014

Arkwright Arkwright Arkwright Arkwright Arkwright Arkwright Arkwright Arkwright Arkwright Arkwright Arkwright Arkwright Arkwright Arkwright Arkwright Arkwright Arkwright