Mountain Bar, Switzerland

The spectacular Swiss landscape, whether summer or winter, speaks for itself. Our intention for this contemporary mountain bar, is to embrace the landscape by creating an architecture that makes the most out of the views and that employs natural materials where possible.

Conceived as a stone folly that is inhabited on a temporal basis, the bar is divided into two components. The permanent stone gable, chimney and wall suggests the basic enclosure and incorporates all service functions. The temporary timber structure is then inserted "in season" to create a flexible open space for bar, events or exhibitions.

This is a place to relax or meet. The mountain bar provides a short breather during the day or a place to settle in for the evening and is thus functional and yet homely.

Early visuals opposite.

Mountain Bar, Switzerland Mountain Bar, Switzerland Mountain Bar, Switzerland