Blues and Books Competition Entry, Norway

The building is sited to respond to the industrial grain, main promenade from the town centre and a prominent notch to the water's edge. The proposal provides generosity of space, whilst maintaining efficiency through stacking shared spaces.

The live stage reconfigures throughout the year to provide restaurant, event space and for large concert, when the façade opens up entirely to allow for free movement between inside and outside.

The architecture is intentionally robust, with polished, rough-cast and hammered concrete internally, juxtaposed with a high performance veil of glass to the outside. The internal volumes, such as auditoria and stage area are visible through this glass veil, whilst the library space caps the building to take advantage of the spectacular views.

Blues and Books Competition Entry, Norway Blues and Books Competition Entry, Norway Blues and Books Competition Entry, Norway